Zakaj spremljati spletno analitiko?

Če želite natančno ugotoviti in razumeti, kaj na vaši spletni strani počnejo vaši obiskovalci, je spletna analitika področje, ki je ne smete zanemariti. Orodje Google Analytics vam omogoča natančen vpogled v dogajanje na vaši spletni strani, hkrati pa ponuja tudi orodja za tudi merjenje in razumevanje dejavnosti na vašem spletnem mestu. Več o tem pa v nadaljevanju članka.

Z Google Analytics lahko z le nekaj kliki ustvarite prilagojena poročila, segmente obiskovalcev, ob tem pa tudi odkrijete pomembne podatke, ki jih nato posredujete svoji skupini. Zaradi Google Analytics spremljanje analitičnih podatkov ni več tako zapleteno, kot morda izgleda na prvi pogled.

Uvod v spletno analitiko

Spletna analitika je področje, ki združuje aktivnosti merjenja, zbiranja in analiziranja podatkov, povezanih s posamezno spletno stranjo. Te podatke je nato smiselno uporabiti za izboljšanje vaše spletne strani, predvsem pa za ustvarjanje čim bolj učinkovite izkušnje brskanja za vašega obiskovalca.

Katere so tiste ključne funkcije, ki jih orodje Google Analytics ponuja in jih morda še ne poznate?

Poročanje v realnem času

V svojem uporabniškem računu si oglejte, koliko obiskovalcev je na vašem spletnem mestu v trenutku vašega pregledovanja statistike. Prejmite informacijo, od kod so prišli in kaj si morda v tem trenutku ogledujejo. S poročanjem v realnem času boste lahko ugotovili, če je nova vsebina priljubljena, če morda pravkar izvedena oglaševalska akcija daje rezultate, videli pa boste lahko tudi takojšnje učinke objav na družbenih omrežjih …

Poročila in spremenljivke po meri

Orodje Google Analytics omogoča visoko stopnjo prilagodljivosti. Ustvarite si lahko lastno nadzorno ploščo z meritvami in podatki po vaši meri, s čimer lahko v le nekaj trenutkih pridete do želenih odgovorov.  Prav tako si lahko ustvarite tudi lastne spremenljivke, ki vam pomagajo razumeti segmente strank in izvedeti več o njihovi pripadnosti vašemu spletnemu mestu. Hkrati vam omogočajo tudi zbiranje podatkov o strankah, ki so za vaše podjetje najpomembnejše!

Vizualizacija in ponazoritev toka obiskov

Google Analytics ponuja niz orodij za vizualizacijo toka obiska vaše strani. Poročila Ponazoritev toka analizirajo pot, po kateri je obiskovalec prišel na vaše spletno mesto, poročilo Analiza na strani pa pomaga vizualno oceniti, kako uporabniki uporabljajo vaše strani. S orodji za ponazoritev lahko ugotovite, zakaj je obiskovalcem všeč vaše spletno mesto … ali zakaj jim ni. S ponazoritvijo toka in tokovi ciljev v storitvi Google Analytics lahko sledite konverzij obiskovalcev ter ugotovite, kje vstopajo, kje obtičijo in kje odhajajo. To vam omogoča lažje odkrivanje prednosti in slabosti krmarjenja po vaši spletni strani.

Sledenje dogodkom

Če želite dobiti informacije o temu, če so vaši cilji uresničeni, lahko spremljate orodje za sledenje dogodkov. S tem dobite informacije o uspešno zaključenih nakupih, predvajanjih, prenosih in drugih konverzijah. Poročanje lahko prilagodite povsem po vaši meri, s čimer lahko ugotovite, katera dejanja obiskovalcev vaše spletne strani vam bodo pomagala uresničiti poslovne cilje.

Več o orodju Google Analytics si preberite tukaj.

Dodaj odgovor