Odslej hitrejša in zanesljivejša povezava do 1 Gbit/s

V želji po nenehnih izboljšavah vas z veseljem obveščamo, da smo zaključili s selitvijo dela strežnikov v nov podatkovni center v Ljubljani, kjer bomo zagotavljali še višje hitrosti in bolj zanesljivo delovanje.

V podatkovnem centru se nahajajo strežniki, namenjeni spletnim gostovanjem, VPS, reseller in premium gostovanjem.

V preteklih tednih smo vas precej pogosto obveščali o vzdrževalnih delih in migracijah – vse z namenom, da povišamo našo prepustnost na 1 Gbit/s pri povezovanju v Sloveniji ter do 500 Mbit/s v tujino. Skupaj z migracijo strežnikov smo se namreč priključili v omrežje SiX (Slovenian Internet Exchange), ki je stičišče omrežij, namenjeno lokalni izmenjavi prometa med ponudniki interneta, gostovanja in vsebin.

V praksi to pomeni, da vaši podatki opravijo krajšo optimalnejšo pot med ostalimi člani oziroma ponudniki. Hitrost je s tem bistveno višja, kar se opazi tudi pri dostopnih časih med strežniki v Sloveniji, seveda pa povišuje tudi prepustnost našega omrežja in s tem kapacitete, ki so vam na voljo.

Na segmentu povezovanja v tujino smo hitrosti povišali z 200 Mbit/s na 500 Mbit/s preko novih ponudnikov povezave kot sta Cogent in Level3. Tudi tukaj smo izboljšali dostopne čase, saj smo odslej bližje Tier-1 ponudniku.

Vso infrastrukturo kot so stikala in požarni zidovi smo seveda podvojili za zagotavljanje nemotenega delovanja, v nadaljnjih mesecih pa bomo seveda nadaljevali z optimizacijo delovanja in pripravo novosti.

Vaše spletno gostovanje oziroma storitev bo zato s prehodom še hitrejše, v kombinaciji SSD pospešenih strežnikov pa boste dosegali bliskovite hitrosti delovanja.