Nov cenik cPanel/WHM storitev

Na podlagi sprememb, o katerih smo govorili v eni ob prejšnjih objav se saga o nenapovedanem zvišanju cen s strani cPanel Inc. končuje.

Posledično smo bili prisiljeni posodobiti tudi naše cenike za najem cPanel / WHM licenc in sicer so licence sedaj razvrščene v 5 vrst in hkrati omejene glede na število uporabnikov:

Naziv licenceOmejitevMesečna cena z DDV
cPanel Solo1 uporabnik15,00€
cPanel Admindo 5 uporabnikov20,00€
cPanel Prodo 30 uporabnikov30,00€
cPanel Plusdo 50 uporabnikov38,00€
cPanel Premierdo 100 uporabnikov45,00€
Vsak nadaljnji uporabnik (nad 100)0,20€

S cenika je razvidno, da bodo naročniki, ki so imeli na strežniku le enga uporabnika (Account) z novim cenikom celo prihranili. Pri večini drugih pa bo prišlo do zvišanja.

Cene ob najemu pri Si-Shell.net so z vključenim 22% DDV, kar pomeni, da je neto cena za podjetja nižja kot uradna cena cPanel-a, s čimer bomo naročnikom omogočili čim lažji prestop na nov način licenciranja.

Nov cenik licenc stopi v veljavo z dnem 1.9.2019 in velja do preklica. Vsi naročniki, ki so ob najemu licence ali VPS gostovanja svojo storitev zakupili za dlje časa, bodo do izteka licence obdržali star način licenciranja brez omejitev, ob poteku storitev pa bo samodejno obračunana licenca glede na trenutno število uporabnikov (Accountov).

V kolikor ste uporabnik cPanel / WHMa vam svetujemo, da konsolidirate število uporabnikov oziroma izbrišete neaktivne ali suspendirane uporabniške račune.

Naj omenimo še to, da licenca ni vezana na število domen temveč število uporabnikov (WHM -> List Accounts).

Alternativa cPanel nadzorni plošči sta DirectAdmin po ceni 10,00€ mesečno, ki ni vezan na število uporabnikov ali domen ter Plesk, ki je prav tako del lastniške skupine cPanel-a ter posledično tudi omejen glede na število uporabniških računov.